torsdag 31. mars 2011

Kongen av Powder King

Sandy er ein driftig laussnøjeger. Sidan 1971 har han vore på jakt etter laussnøen i Powder King Mountain Resort. Få andre har køyrt fleire høgdemeter uspora snø enn han i og i kring skianlegget Powder King. Å få vere med han på ski i tre dagar sist helg var ei skioppleving.

Sandy forklarer om kor i skogen ein fin den beste snøen.
"This glades have I been looking at for 40 years", seier Sandy. Det er fredag kveld og det er topptur planlegging for laurdagen. Greg, hans gode skikamerat bekreftar at dei hadde ikkje vore på denne nordaust sida før og han vil vere med. Toppturplanen går ut på å snørekøyre inn snowmobil trail'en i Pine Le Moray Provincal Park ein 5 - 7 kilometer før ein går opp på ein siderygg til Mt. Thomas. Barnsleg glede var å spore i smilet til 60 åringane når dei stod på ryggen og tok av skifellene sine. Vi såg over dalen til hyttene deira og under oss hadde vi 500 høgemeter med laussnø og flotte skogs-glenner (glades). Denne dagen hadde vi nok den beste laussnøeturen i Powder King.

Sandy er skogs-konsulent av yrke og eit av oppdraga han hadde i fjor var å planlegg for cat-ski ruter nord av skianlegget i Powder King. Søndagen vart derfor brukt i Magic Forest. Vi var så heldig å ha skogen åleine i år, og ha gleden av gå ut igjen dalen på feller. Neste sesong er cat-ski maskinene på plass og de blir lengre å gå for å finne uspora snø.

Her blir det catski trase neste vinter. 

For å gjere ei relativ lang historie kort har Ane vore utvekslingsstudent i Prince George, BC. I ein engelsk time fekk dei skrive om kva dei likte. Ane skreiv om å vere på ski. Dette førte til ho vart kjent med Roberta, sin engelsk lærar og familien hennar som har ei hytte i Powder King. For 13 år sidan signert Sandy og Roberta laussnøen kring Hodlekve med telemarksvingar. To skifamiliar hadde blitt kjent med kvarandre og dette var grunnen til vi var i Powder King i helga.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar